top of page

Позиція «Palamarchuk rehabilitation» та «Київського Інституту Реабілітації» щодо організації та план



Основним критерієм оцінки якості реабілітації має бути або повернення військовослужбовця до виконання військових обов'язків, або соціалізація з обов’язковим працевлаштуванням. В такому разі заклади реабілітації будуть зацікавлені в наданні якісної реабілітаційної допомоги протягом оптимального строку (не вкороченого), навіть враховуючи такі тяжкі діагнози як політравма.


Переглянути вимоги до персоналу, які мають бути залучені до надання реабілітаційної допомоги військовослужбовцям, з врахуванням медичної, психологічної та фізичної складової.


Точне визначення понять медичної, психологічної та фізичної складових реабілітації військовослужбовців та ветеранів.

Розписати обов’язковий шлях наступності надання медичної допомоги – ХІРУРГІЯ – РЕАБІЛІТАЦІЯ – ОЗДОРОВЛЕННЯ




Регулятор оплати реабілітаційної допомоги має мати одну позицію з міністерством охорони здоров’я щодо оснащення реабілітаційних клінік. При відсутності «доказовості» використання того чи іншого обладнання в медичній практиці – даний метод має бути заборонений до використання в закладах охорони здоров’я на законодавчому рівні, при не можливості впровадити це на дозвільному рівні – регулятор оплати реабілітаційних послуг або МОЗ не мають заперечувати використання даних методів в лікуванні і реабілітації.


Оплата за надання реабілітаційних послуг не має бути прив’язана до календарних меж (7,14,21,28 діб), а має бути за фактичний період перебування як на стаціонарному так і амбулаторному реабілітаційному лікуванні.





14 views
bottom of page